ساخت جرثقیل سقفی
معمولا ساخت جرثقیل های سقفی به دو صورت جرثقیل سقفی تک پل و جرثقیل سقفی دو پل انجام میگیرد. در ساخت جرثقیل سقفی تک پل بالابر معمولا بصورت آویز در زیر پل جرثقیل نصب میگردد و در مواردی هم بصورت وزن مقابل در کنار جان پل جرثقیل نصب میشود:
حداکثر ظرفیت تناژ جرثقیل سقفی تک پل و دوپل
تناژ مربوط به ساخت جرثقیل سقفی تک پل با توجه به دهانه قابل تغییر می باشد و نمی توان برای آن محدودیتی قائل شد با این وجوه توصیه میشود که حداکثر تا ظرفیت ۱۰ تن و دهانه ۲۴ متر از جرثقیل سقفی تک پل استفاده گردد زیرا در غیر اینصورت علاوه بر اینکه ابعاد پل بسیار بزرگ خواهد شد، ساخت جرثقیل غیر اقتصادی نیز میگردد.
همانطور که در بالا عنوان گردید از دهانه ۲۴متر و ظرفیت ۱۰ تن به بالا از جرثقیل سقفی دو پل استفاده میگردد که در اینصورت میتوان تا دهانه ۳۵ متر و ظرفیت ۳۰۰ تن از این تیپ جرثقیل استفاده نمود، کاربردهای جرثقیل سقفی ۲ پل بسیار زیاد بوده و از صنایع انبارشی و کوچک گرفته تا صنایع سنگین همچون کشتی سازی، فولادسازی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
نحوه قرار گیری وینچ در ساخت جرثقیل سقفی ۲ پل بسته به نیاز مشتری متفاوت می باشد که معمولا بصورت رونشین برروی پل قرار میگیرد.
ساخت جرثقیل دروازهای، انواع آن و کاربرد هر کدام
جرثقیل های دروازهای (Gantry crane) نیز همانند دیگر مدلهای جرثقیل سقفی کارگاهی دارای انواع گوناگونی است، موارد استفاده از انواع جرثقیل دروازهای را میتوان به بنادر، صنایع ذوب، صنایع فولاد، راه آهن و … اشاره نمود که بسته به نیاز مشتری در دهانهها و اندازههای متفاوتی ساخته میشود. جرثقیل دروازهای تک پل ، جرثقیل دروازه ای دوپل ، جرثقیل دروازهای با کنسول در طرفین، جرثقیل نیمهدروازه ای، جرثقیل دروازهای چرخ لاستیکی از معروفترین و پرکاربردترین انواع جرثقیل میباشد:
نحوه طراحی و ساخت جرثقیل دروازهای همانند جرثقیل سقفی بوده با این تفاوت که انتقال بار از طریق ستونهای خود جرثقیل صورت میگیرد و راهبرهای طولی (end carriage) در زیر ستونها قرار میگیرند. خط برق طولی نیز معمولاً از طریق کابل جمع کن که میتواند بصورت موتوردار و یا فنری باشد وظیفه جمع کردن کابل طولی را بر عهده دارد. در جرثقیل دروازهای تک پل میتوان تا تناژ ۱۰ تن و دهانه ۲۴ متر مورد استفاده قرار گیرد، جرثقیلهای دروازهای که معمولاً در بنادر جهت تخلیه بار مورد استفاده قرار میگیرد معمولاً دارای یک کنسول بسیاد بلند میباشد از این رو به جهت حفظ تعادل جرثقیل از وزنه مقابل و انواع سیم بکسل جهت غلبه بر نیروها و حفظ تعادل جرثقیل استفاده میگردد.
ساخت جرثقیل بازویی
در ساخت جرثقیل بازویی (jib crane) برای بلند کردن اجسامی که وزن زیادی ندارند بکار میروند و معمولاً از تیر ساده بعنوان پل، یک ستون جهت انتقال بار به زمین و فنداسیون تشکیل شدهاند در بعضی از مواقع نیز به ستون سوله متصل شده که در این صورت دیگر نیازی به ستون و فنداسیون نداشته و از ستون و فنداسیون خود سوله جهت انتقال بار استفاده میشود. جرثقیل بازویی دارای ۴ حرکت (بالا، پایین و ۲ حرکت عرضی ) بوده و میتواند حول محور ستون خود از ۳۶۰ درجه چرخش نماید.
نمونهای سبکتر این جرثقیل فاقد موتور برای چرخش بوم بوده و بوسیله دست جابجا میگردند ولی در نمونههای با تناژ بالاتر جرثقل بازویی توسط الکترو موتور چرخش بوم صورت میگیرد. از آنجایی که در جرثقیل بازویی تیر بصورت ترهای عمل میکند نیروی برشی و لنگر زیادی در محل اتصال تیر به ستون ایجاد میگردد. لذا نحوه اتصال در این ناحیه بسیار حائز اهمیت میباشد، ضمن اینکه در مواردی که تیر به تنهایی نتواند وزن بار تحمل نماید برای کاهش ابعاد تیر از سیم بکسل که بصورت پیش تنیده میباشد استفاده میگردد در اشکال زیر نمونههایی از انواع جرثقیل بازویی را مشاهده مینمایید:
از جرثقیل های بازویی جهت استفاده در صنایع سبک همچون تعمیرگاهها، کارگاههای کوچک، صنایع خودرویی و … استفاده میگردد.
طراحی و ساخت انواع جرثقیلهای سالنی: ساخت جرثقیلهای سقفی (overhead crane) و دروازهای (gantry crane)جرثقیل بازویی(jib crane)، جرثقیل آویز (suspension crane) جرثقیل دیواری (wall crane)، جرثقیل مونوریل(mono rail)، جرثقیلهای با گروه کار ی بالا (heavy duty) مخصوص صنایع سنگین همچون فولادسازی، کارخانجات سیمان، صنایع کشتیسازی، صنایع معدنی و غیره توسط تیم متخصص بناگستر با انواع وینچهای بالابر و کشنده با توجه به نیاز مشتری انجام میگردد.
جهت سفارش و استعلام قیمت با ما تماس بگیرید.