1. جرثقیل بناگستر
  2. ساخت انواع جرثقیل کارگاهی و سوله
  3. طراحی محاسبه و تهیه نقشه جرثقیل سقفی و دروازه‌ای تک پل و دوپل

طراحی محاسبه و تهیه نقشه جرثقیل سقفی و دروازه‌ای تک پل و دوپل

جابه‌جایی انواع سازه‌ها، متریال‌های فلزی، بسته‌بندی‌ها، کالا‌ها و به‌طورکلی لوازمی که وزن زیادی دارند، در کارگاه‌ها، شرکت‌ها و تجارت‌های بزرگ، بنادر و دیگر حوزه‌ها با استفاده از انواع جرثقیل سقفی و مدل‌های مختلف دروازه‌ای انجام می‌شود. این جرثقیل‌ها تنوع وسیعی دارند و در بازار تحت برند‌ها، مدل‌ها و ساختار‌های متفاوتی عرضه می‌شوند. هم شرکت‌های ایرانی و هم بین‌المللی در بازار ایران در زمینه ساخت و فروش آن فعالیت‌های گسترده‌ای دارند.

درصورتی‌که شما هم صاحب یک کارخانه، تجارت، کسب‌وکار، فروشگاه و یا مجموعه‌ای هستید که نیاز به سکو‌های جابه‌جایی و انواع جرثقیل‌های سقفی دارید احتمالاً این سؤال برایتان ایجاد می‌شود که چگونه می‌توانید بر اساس نیاز خود، در این حوزه دستگاهی مناسب را انتخاب کرده و یا تفاوت میان برند‌ها، کیفیت محصولات و… را خودتان به‌عنوان کارفرمایی که شاید قبلاً حتی این دستگاه‌ها را از نزدیک ندیده است، به‌خوبی تشخیص دهید.

به‌طورکلی دسته‌بندی‌های مختلفی برای انواع جرثقیل‌های سقفی در نظر گرفته شده، مدل‌های مختلف آن در بازار تحت نمونه‌های دستی، برقی و تمام اتوماتیک عرضه می‌شود. موضوع مهم در مورد این دستگاه‌ها این است که متریال اصلی ساخت آن‌ها فلز و سازه‌های فولادی و آلومینیوم یا حتی استیل خواهد بود.

جرثقیل سقفی چیست و چه کاربردی دارد؟

جرثقیل سقفی وسیله‌ای کاربردی و صنعتی برای جابه‌جایی انواع اجسام و بار‌های سنگین درون کارخانه‌ها، سوله‌ها و انبار‌های تولیدی است. درگذشته حمل‌ونقل فلزات، متریال‌های سنگین‌وزن و انواع اجسامی که خارج از عرف از نظر ابعادی تولید می‌شدند، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دغدغه‌های کارفرمایان و مدیران مجموعه‌ها و شرکت‌ها بود. جرثقیل‌ها خیلی زود طراحی شدند اما ساختار آن‌ها و مکانیک به کار گرفته در این ابزار‌ها به شکلی نبود که بر اساس یک نیروی مبدل مانند برق، نفت و… کار کنند. در نتیجه باز هم در بهترین حالت نیاز به نیروی انسانی داشتند.

درصورتی‌که در حال حاضر انواع جرثقیل سقفی با سیستم کاملاً مکانیزه و استفاده از الکتروموتور‌های قدرتمند توسعه داده شده‌اند که در حال حاضر می‌توان به‌راحتی با استفاده از آن‌ها هر چیزی را در کسری از ثانیه به حرکت درآورد. ضمن این که این دستگاه‌ها در دسته‌بندی‌های مختلف و بر اساس نیاز طبق تکنولوژی‌های جدیدتر طراحی شده‌اند که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا خواهیم شد. درصورتی‌که قصد خرید و یا سفارش طراحی محاسبه و تهیه نقشه جرثقیل سقفی دروازه‌ای ای تک پل و دوپل را دارید، در ادامه می‌توانید یک آشنایی کلی با این ابزار‌ها پیدا کرده و سپس نسبت به ثبت سفارش و استعلام قیمت جرثقیل سقفی اقدام فرمایید.

طراحی جرثقیل سقفی

جرثقیل تک پل سقفی چیست؟

مدل‌های تک پل یکی از گزینه‌های متداول برای نصب در انواع سقف‌های سوله‌ای و کارخانه‌ای هستند که حد وزن مجازی که برای این رنج در نظر گرفته شده است، حدود 20 تن و یا کم‌تر خواهد بود. درصورتی‌که سوله و یا سالن با دهانه کم‌تر از 15 متر طراحی شده است، این جرثقیل‌ها می‌توانند یکی از بهترین و ایده‌آل‌ترین گزینه‌ها باشند. ضمن این که در نهایت دستگاه وزن کمی داشته و نسبت به مدل‌های دوپل سقفی قیمت آن بسیار به‌صرفه‌تر است. درصورتی‌که قصد طراحی و محاسبه نقشه جرثقیل دوپل با قیمت کم را دارید، می‌توانید به سراغ سری‌های دوپل بروید.

در مقابل شما می‌توانید روی آن راهروی تعمیر جرثقیل سقفی نصب کنید و برای ساخت انواع کابین، مگنت و یا کنترلر مغناطیسی که در کارخانه‌های فلزات و‌رسانا‌ها کاربرد دارد هیچ محدودیتی وجود ندارد. از طرفی وینچ بالابر نیز به‌راحتی در مدل‌های جرثقیل سقفی تک پل نصب می‌شود.

جرثقیل دوپل سقفی چیست؟

جرثقیل سقفی دوپل برای سالن‌ها و سوله‌هایی که دهانه آن‌ها عریض‌تر است و ارتفاع زیاد نیاز دارند یکی از بهترین و متداول‌ترین گزینه‌های موجود در بازار می‌باشد. درصورتی‌که کارفرما نیاز به جابه‌جایی بار در مسیر‌های عریض می‌باشد که طول زیادی هم دارند می‌تواند به سراغ این گزینه برود.

به‌طورکلی ارتفاع قلاب در این نسل از جرثقیل‌ها به‌مراتب بهتر بوده و توانایی جابه‌جایی اجسام در سالن‌هایی با عرض بالا را دارند. به‌راحتی می‌توان روی آن‌ها کابین، چنگک، مگنت و آهنربا و… نصب کرد. از طرفی قابلیت جابه‌جایی اجسام با ظرفیت‌های بالاتر از جمله مهم‌ترین و کلیدی تین مزیت‌هایی است که در این دستگاه‌ها وجود دارد و می‌توان از آن‌ها در سوله‌هایی که مشکل ارتفاع دارند استفاده نمود. البته تقسیم‌بندی‌های دیگری نیز برای مدل‌های مختلف جرثقیل وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. اما موضوع مهم این است که طراحی و ساخت هرکدام از این جرثقیل‌ها باید بادقت ویژه‌ای انجام گردد.

فرمول محاسبه توان جرثقیل سقفی

درصورتی‌که قصد طراحی و ساخت انواع جرثقیل‌های سقفی را دارید، اولین موضوعی که باید به آن دقت داشته باشید، میزان مقاومت این ابزار در مقابل حجم و نیروی وارده است. معمولاً از این جرثقیل‌ها در شرکت‌ها برای حمل‌ونقل در شش جهت اصلی در ارتفاع استفاده می‌شود. در مبحث فرمول محاسبه جرثقیل سقفی چند پارامتر کلیدی و مهم وجود دارد. اولین پارامتر وزن سازه خواهد بود.

فرمول محاسبه جرثقیل سقفی و دروازه ای

به طبع برای این که یک متریال فلزی بتواند وزن یک محصول و یا کالا را تحمل کند، خود باید سنگین‌وزن باشد. این در مورد انواع جرثقیل‌ها یک موضوع مهم و کلیدی خواهد بود. پس از آن قدرت موتور، دومین عامل و فاکتور تأثیرگذار در طراحی این ابزار‌ها خواهد بود. در مرحله بعد ضخامت ورق‌های پل که مسئولیت نگه‌داری و تحمل وزن را دارند، قطر شفت و نوع کالایی که قرار است حمل شود روی کیفیت دستگاه تأثیر خواهد گذاشت. البته پروسه طراحی و کنترل فرمول محاسبه جرثقیل سقفی بسیار پیچیده است و ما ضرورتی نمی‌بینیم که در مورد آن توضیحات اضافه‌ای بدهیم. اما به‌طورکلی طراحی و انتخاب قلاب، نوع سیم بکسل، موتور گیربکس و ساخت متریال کلی، از جمله مهم‌ترین فاکتور‌های تأثیرگذار در پس مشخص‌کردن توان جرثقیل است.

در اینجا برای شما یک جزوه آموزشی طراحی سازه پل جرثقیل در نظر گرفته ایم که با آموزش و روش حل حسائل مختلف تا حدود زیادی راهنمای طراحی شما خواهد بود.

دانلود جزوه طراحی و فرمول محاسبه جرثقیل سقفی

نقشه ساخت جرثقیل سقفی

در مرحله بعد، یکی از مهم‌ترین موارد طراحی و نقشه ساخت جرثقیل سقفی می‌باشد. برای این کار شما باید در درجه اول، نوع پارامتر‌ها، متریال‌ها، جنس موتور و شاخصه‌های فنی دستگاه خود را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که در مورد ساخت انواع جرثقیل سقفی و دروازه‌ای، راهبر طولی، قدرت وینچر یا بالابر، کالسکه حرکت عرضی باید به‌خوبی کنترل گردد. یعنی دستگاه باید بتواند با تجهیزاتی که روی آن استفاده شده است، تحمل وزن موردنظر را داشته و با امکاناتی نظیر: تنظیم حرکت، ارگونومیک بودن، هزینه تعمیر و نگه‌داری کم و قابلیت موقعیت‌یابی مشکلات کسب‌وکار‌ها، شرکت‌ها و تولیدی‌ها را حل کند.

به طبع برای یک شرکت، یکی از بزرگ‌ترین معضلات نیاز مداوم به تعمیر، سرویس و همین‌طور کنترل دوره‌ای انواع جرثقیل سقفی خواهد بود. درصورتی‌که محصول موردنظر از یک برند معتبر و شناخته شده تهیه باشد، شما درگیر چنین مشکلاتی نخواهید شد. حتی اگر جرثقیل نیاز به سرویس و تعمیر داشته باشد، به‌راحتی می‌توانید این کار را در کم‌ترین میزان مراجعه ممکن از طریق همین مجموعه انجام دهید. در حال حاضر شرکت بنا گستر یکی از بزرگ‌ترین، معتبرترین و موفق‌ترین ارائه‌دهندگان خدمات طراحی، توسعه و نقشه‌کشی برای ساخت انواع جرثقیل‌های سقفی دروازه‌ای تک پل و دوپل در ایران است.

نقشه جرثقیل سقفی دو پل نقشه جرثقیل سقفی دو پل

طراحی جرثقیل سقفی

مدل‌های سقفی بسته به نیاز مشتری، در سری‌های تک پل و دوپل ساخته می‌شوند که در بخش قبلی توضیحات لازم در مورد آن‌ها را به شما ارائه دادیم. این دستگاه‌ها به شکل مستقیم و منحنی نیز تولید می‌شوند. در مقابل یک دسته‌بندی دیگر نیز برای این جرثقیل‌ها وجود دارد که تحت عنوان دروازه‌ای شناخته می‌شود. در ادامه بیشتر با طراحی جرثقیل سقفی دروازه‌ای آشنا خواهیم شد. البته بهتر است کمی در مورد طراحی جرثقیل سقفی بدانید. اول این که خرید این دستگاه‌ها به دو صورت کلی امکان‌پذیر است.

مراحل ساخت و خرید جرثقیل‌های سقفی

در دو حالت و در دو فاز کلی، شما می‌توانید انواع جرثقیل سقفی تک پل و دوپل را در بازار ایران تهیه کنید. روش نخست خرید از برند‌هایی است که این دستگاه را از خارج خریداری و عرضه می‌کنند. شرکت‌های موفق و بزرگ زیادی نیز در این گستره فعالیت می‌کنند که شاید نام آن‌ها را در صنعت ماشین‌سازی هم شنیده باشید. در حالت دیگر امکان خرید از داخل با قابلیت شخصی‌سازی نیز وجود دارد.

یعنی محصول بر اساس نیاز شما طراحی، نقشه‌ریزی، خلق و در نهایت مونتاژ و اسمبل می‌شود. برای این کار نیاز به قطعات زیر برای ساخت جرثقیل خواهد بود:

  1. موتور و گیربکس
  2. ورق
  3. مواد چرخ
  4. رنگ
  5. اتصالات پیچ‌ومهره‌ای
  6. خط برق‌رسانی در مسیر‌های مقطع عرضی و طولی
  7. کابل
  8. کلید فرمان
  9. لیمیت سوئیچر

در مرحله بعدی طراحی و ساخت انجام می‌شود. در مراحل ساخت لازم است که نخست یک بازدید کلی از محلی که قرار است جرثقیل سقفی تک پل یا دوپل روی آن اجرا شود به‌عمل‌آمده و نیازسنجی‌ها بر اساس خواسته‌های مشتری و کارفرما انجام شود.

جرثقیل سقفی دروازه‌ای چیست؟

در حال حاضر و در بازار ایران، جرثقیل‌هایی تحت عنوان مدل‌های سقفی و دروازه‌ای نیز ساخته می‌شوند که به جهت جابه‌جا کردن وزن و بار در محیط‌های باز و داخل سالن‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها امکان نصب بالابر‌های سیم بکسل دار تک و یا دوپل را به شما می‌دهند. همین‌طور می‌توانید بر اساس نیاز آن‌ها را در سری‌های وسیع‌تر با توان‌های مختلف در بازار تهیه کنید.

مدل‌های سقفی مزیت‌های زیادی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به کم‌ترین هزینه نگه‌داری نسبت به سایر دستگاه‌ها، امکان دسترسی مستقل در تمامی محیط‌ها و همین‌طور صرفه‌جویی در مصرف انرژی اشاره کرد. فرمول محاسبه جرثقیل سقفی بر اساس وزن در بیشتر شرکت‌ها توسط طراحان و مجری‌های طرح ثابت است. البته که انتظار می‌رود این فرمول کاملاً استاندارد و بر اساس پلتفرم‌های روز توسعه باشد.

نقشه ساخت جرثقیل سقفی به دو شکل نصب در داخل و خارج، دستی و اتوماتیک طراحی می‌گردد. البته که این بستگی به نیاز کارفرما خواهد داشت. ضمن این که ارتفاع ستون ثابت در این جرثقیل نیز اهمیت دارد. یعنی یک کارفرما در درجه اول باید محیط نصب را بررسی نموده و سپس اولویت‌های نیاز خود را مشخص نماید.

طراحی و ساخت جرثقیل دروازه‌ای تک پل و دوپل + نقشه

پس از پروسه طراحی و ساخت این جرثقیل‌ها، نصب آن‌ها نیز در 16 مرحله کلی انجام می‌شود. نخست لازم است که تیر‌های حمالی که قرار است وزن را کنترل کنند به‌درستی بررسی شوند. این کار توسط مهندسین و تکنسین‌های شرکتی انجام می‌شود که قرار است عملیات نصب و راه‌اندازی را انجام دهند. در واقع طراحی و ساخت جرثقیل نیز توسط آن‌ها انجام گردیده و نقشه‌ریزی را پیش برده‌اند. در مرحله بعدی کنترل دهانه سالن انجام خواهد شد، نصب ریل‌های طولی و نصب خط برق، مونتاژ پل و کلگی، نصب موتور، کابل‌کشی، نصب بالابر، راه‌اندازی و در نهایت تست بر اساس مواردی که در استاندارد مهندسی این دستگاه‌ها آمده است، مرحله آخر خواهد بود.

یک شرکت توسعه‌دهنده و طراح نقشه ساخت جرثقیل ریلی در قبال کارکرد دستگاه مسئولیت‌هایی خواهد داشت. به طبع بروز هرگونه اختلال در سیستم عملکرد این دستگاه‌ها متوجه شرکت‌های سازنده جرثقیل خواهد بود و باید در مورد آن در مواردی که باعث بروز مشکل شد پاسخگو باشند. البته که به همین منوال یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در هنگام خرید جرثقیل سقفی استوک و دست دوم به آن دقت کنید، موضوع کیفیت پروژه و تحویل دهی و عقد قرارداد خواهد بود.

برق‌رسانی جرثقیل سقفی

برای انجام عملیات برق‌رسانی جرثقیل سقفی نیز از سه روش کلی استفاده می‌شود. در روش اول متریال کابل و سی ریل خواهد بود. پس از آن حالت باس‌بار یا شینه برق‌رسان و کابل جمع کن دو نوع متداول دیگر هستند که در بازار ایران هم توسط شرکت‌های بزرگ توسعه‌دهنده مورداستفاده قرار می‌گیرند.

هر کدام از این روش‌ها یک سری مزیت‌ها و معایب خاص خود را دارند. به طور مثال در حالت سی ریل و کابلی، ارزان بودن و در دسترس بودن و همین طور تعمیرات آسان از جمله نکاتی است که سبب می‌شود بیشتر مشتریان و کارفرمایان آن را انتخاب کنند.

مدل دوم یا همان شین برق‌رسان نیز امکان استفاده در جریان‌های برقی بالا، برق‌رسانی طولی و در محیط‌هایی با دمای بالا را می‌دهد. در صورتی که قرار است جرثقیل سقفی در کارخانه‌هایی گرمای شدید و مداوم و حرارت مورد بهره‌برداری قرار گیرد. به طبع این دستگاه‌ها می‌توانند یک استاندارد کلی برای جریان برق‌رسانی باشند.

مدل کابل جمع کن نیز مناسب بسیاری از فضا‌های کاری است و معمولاً هزینه زیادی ندارد. در نتیجه در حال حاضر استفاده از آن بسیار گسترش‌یافته است و استفاده از آن روی قیمت جرثقیل سقفی تأثیر می‌گذارد.

دسته‌ها: ساخت انواع جرثقیل کارگاهی و سوله
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
مشاوره رایگان